4 db 720ml-es üveghez

Kb.4 csomag spárga (2 kg)

Ha üzletben veszünk spárgát akkor szinte biztosan lesz fás rész már rajta. A frissen szedettnek zöld spárgának viszont nincs szüksége pucolásra. A fehér spárgáról minden esetben el kell távolítani a héját.

A spárgák aljáról a fás részt levágom és ami még menthető arról levágom a keményebb héjat és az alatta lévő puha részt befőzöm a többivel.

Üvegekbe töltjük, mindegyik üvegre 1 mk só és ugyanennyi fehérborecet teszünk, majd vízzel felöntjük nyakig. Befőzőautomatában 100/120 ha nem rendelkezünk befőzőautomatával akkor nagynyomású készülékkel (megfelelő elektromos kukta vagy kukta) sípolástól -forrástól- számított 1 óra alatt kidunsztolható. (lásd Befőző alapok hőkezelés kuktában)

A spárga megpuhul, de még tökéletes alkalmas lesz pld levesbe vagy rizottóba.