Előrebocsátom, hogy aki sárgadinnye ízt vár tőle az csalódni fog. A sárgadinnye befőzve sosem lesz olyan intenzív ízű, mint frissen. De hát télen az ember kevesebbel is beéri.

18 üveghez mérten:

18 db őszibarack

Kb 6 kg sárgadinnye 

2-2 db sárga és zöldcitrom

1 vaniliarúd /elhagyható/

36 evőkanál cukor

Minden üvegbe teszek 1 db őszibarackot kockázva -előtte a héj lehúzva- és a maradék helyet feltöltöm kockázott sárgadinnyével.

Minden üvegbe rakok 2-2 evőkanál cukrot.

4,5 liter vizet felforralok amibe mehet a vaniliarúd kikaparva és ha felforrt akkor a citromok leve. A felöntőlével megtöltjük az üvegeket és automatázzuk 90/30,ha nem rendelkezünk automatával, akkor lábasban is kidunsztolhatjuk gyöngyöző vízben 30 perc alatt. (lásd Befőző alapok vizes dunsztolás)

.

A képen még citromkarikákkal látható a befőtt de ez a próba nem vállt be, mert később megkeserítette a levet. Így ezt nem javaslom. 

A sárgadinnyét, bármennyire is szeretnénk, önmagában nem tudjuk befőzni. A savasságát csak citrommal és vagy barackkal lehet a legoptimálisabban elérni.