Hozzávalók:

500g rebarbara

200g cukor

1 kk vanilia aroma

1 kk citromsav

Készíthetjük friss szárakból is, ebben az esetben mossuk, ha szükséges akkor hámozzuk (fás részek) és ujjnyi vastag darabokra szeleteljük, de készíthetjük fagyasztottból is. 

A friss szár nagyjából 5-6 perc alatt puhul meg, a fagyasztottnak 15 percre van szüksége a puhuláshoz. 

Egy lábasba tesszük a rebarbarát, a cukrot és a vanilia aromát, majd egy kicsi vizet töltünk alá, épp csak annyit, hogy ne kapjon le. (1-1,5 dl.) Közepes lángon főzzük puhulásig, majd forrón üvegezzük, pár percre fejreállítjuk és mehet a polcra. Amennyiben teljesen krémesre szeretnénk, akkor még forrón botmixerrel pürésíthetjük, de kifejezetten kellemes ebből a darabos verziós is. Ebből a mennyiségből 3 db 2 dl-es üveg lesz.