Ősszel mindig rakok a fagyasztóba aprított paprikát, hogy a főzéshez ne kelljen aranyárban venni 1-2 darabot. 

Az idei – szezon előtti- fagyasztóürítésben sok paprikát találtam, így fázisfotókkal megosztom veletek s zsírban tárolás lehetőségét. 

Isteni paprikás zsír pecsenyékhez, tárcsázáshoz, rántottába vagy grill zöldséghez alapnak. 

kb. 3 kg paprika

2 nagy hagyma cikkekre vágva

500g sertészsír v. liba, kacsa ki mit szeret

fokhagymakrém

Amennyiben friss paprikával dolgozunk, akkor mossuk, csumázzuk és felaprítjuk. 

A hagymák héját eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. 

Egy mély tepsibe belekanalazzuk a zsírt és ráhelyezzük a paprikát, hagymát. 

Ha fagyasztott paprikával dolgozunk, akkor sütőben 190 fok 30 perc alatt letakarva kiolvad majd a paprika. A frissel ez a fázis kimarad. 

190 fok 30 perc alatt letakarva kifő a leve a paprikának, majd 190 fok 75 perc tető nélkül pirítjuk és az utolsó 15 percre 4 mokkáskanál fokhagymakrémet szoktam belekeverni. (

Kicsit hűlni hagyom, majd üvegezem úgy, hogy először a zöldséget kanalazom az üvegbe, majd ráöntöm a maradék zsírt. Ez a réteg légmentesen le fogja zárni és tartósítja. Az üvegeket hűvösön kell tartani, a folyós zsír meg tud avasodni könnyen. Miután kb. 1 kg paprika belefér egy 750 ml-es üvegbe így ez a mennyiség 3 üveg lesz. Felbontás után ha marad az üvegben, akkor 30-40 mp-ig mikrózni szoktam, hogy visszaolvadjon a zsír a tetejére és úgy hűtöm vissza. Ha levegőt kap a paprika, akkor hamar meg tud penészedni, így érdemes kis üvegekbe eltenni és ha kivettünk belőle akkor zsírréteggel visszazárni.