
A padlizsánokat megmosom, a szárvéget levágom és szeletelem. A töltenivalót ketté vágom és a közepébe éles késsel kockákat vágok úgy, hogy a héja ne sérüljön. Mindegyiket alaposan megsózom és 1 órát hagyom levet ereszteni.
Tepsibe olajat öntök és 220 fokon 20 percig grillezem a szeleteket. A tölteni valót héjjal felfelé.
Ha kész,kiveszem hűlni.
A tölteni valók közepéből óvatosan kikanalazom a húst és az üres hasába bubifóliát vágok-de igazából bármi jó ami kitömi és nem ragad rá. Így a padlizsán meg fogja tartani a formáját és meg tudjuk olvadás után tölteni. A kikanalazott darabokat hozzákeverem a kockázott mennyiséghez. Vákumfóliába teszem és lezárom.
A karikákat tálcára teszem, soronként hajtok rá folpackot és lefagyasztom. A kifagyott karikákat átteszem egy zacskóba a végén.
A kockázott szeleteket adagonként vákumozom, itt nem olyan fontos, hogy megtartsa a formáját.
Főzés előtt a vákumozott adagokat hideg vizes tálba teszem zacskóval együtt fél óra-1 órára. Ennyi idő alatt süthetőre kiolvad. A karikákat pedig tányéron szintén ennyi idő alatt kiolvaszthatjuk.