Ez a fűszervaj isteni önmagában is kenyérre kenve, de használható tésztákhoz, sült húsok fűszerezésére, de akár egy szelet halat is megbolondíthatunk vele sütés közben. 

Érdemes üvegben tárolva a hűtőben is tartani, de rúdban fagyasztva akár évekig is eláll. 

Evvel a recepttel a medvehagyma szárát is megmentjük 😊 

Medvehagyma 140g (szárral együtt mért mennyiség)

Olivaolaj 4 evőkanál

Margarin vagy vaj 220g

Só 1 teáskanál

Először a medvehagyma szárakat teszem aprítóba, mert annak több idő kell, hogy le tudjuk darálni. 

A szárakhoz először 60g margarint továbbá az olivaolajat teszem az aprítóba és addig darálom amíg krémessé nem válik, akkor belerakom a csíkokra vágott leveleket felét és hozzáadok 80g margarint és a sót, majd addig darálom, míg az is összeesik. Legvégül hozzáadom a maradék levelet és újabb 80g margarint, de ezt már felolvasztva, mert így jobban viszi a gép. Amikor az egész szépen egyneművé válik, akkor tálkába teszem és 1 éjszakára megy a hűtőbe. 

Másnap azt az adagot, amit fagyasztásra szánok, egy folpackban halmozom és mint a gyúrmát rúddá forgatom benne. A fólia egyik felét először ráhajtom, majd a másik felét is és görgetem az asztalon amíg minden levegő ki nem megy belőle. Ebből később lehet csíkokat vágni amennyi kell.