És ha már bodzaszezon, akkor ne hagyjuk ki :

7 db 800ml-es üveghez

3 liter víz

2 kg cukor

5 nagyobb bodzavirág

12 szál citromfű

600ml lime lé ( rauch)

20g gyömbér

4 zöld kardamom

2 barna kardamom

A vízben tisztára elkeverjük a cukrot, lime levet és a porrá őrölt karmamomokat. A gyömbérről a héjat levágjuk, a citromfű szárról lehúzzuk a leveleket -a szárat nem használjuk-.Belerakjuk a szirupba a bodzát, citromfű leveleket, a gyömbért 4 darabba vágva.

Letakarjuk és 1 napig érleljük,időnként kevergetjük majd leszűrjük. A szűréshez én sajtkendőt használok de vmi pelenka vagy sűrűbb pamut is jó. Ez felfogja a kisebb bogarakat is.

Befőzőautomata 90/30, ha nem rendelkezünk automatával, akkor lábasban is kidunsztolhatjuk gyöngyöző vízben 30 perc alatt. (lásd Befőző alapok vizes dunsztolás)