
És ha már bodzaszezon, akkor ne hagyjuk ki :
7 db 800ml-es üveghez
3 liter víz
2 kg cukor
5 nagyobb bodzavirág
12 szál citromfű
600ml lime lé ( rauch)
20g gyömbér
4 zöld kardamom
2 barna kardamom
A vízben tisztára elkeverjük a cukrot, lime levet és a porrá őrölt karmamomokat. A gyömbérről a héjat levágjuk, a citromfű szárról lehúzzuk a leveleket -a szárat nem használjuk-.Belerakjuk a szirupba a bodzát, citromfű leveleket, a gyömbért 4 darabba vágva.
Letakarjuk és 1 napig érleljük,időnként kevergetjük majd leszűrjük. A szűréshez én sajtkendőt használok de vmi pelenka vagy sűrűbb pamut is jó. Ez felfogja a kisebb bogarakat is.
Befőzőautomata 90/30, ha nem rendelkezünk automatával, akkor lábasban is kidunsztolhatjuk gyöngyöző vízben 30 perc alatt. (lásd Befőző alapok vizes dunsztolás)