
A nagybanin barack vásárláskor egy tündéri nénike javasolta, hogy próbáljam ki a kávélekvárját. Elég szkeptikus voltam vele kapcsolatban, de a kávéfüggő férjem unszolására végül megcsináltam. Aki szereti a kávét, annak nagyon be fog jönni én csak annyit tudtam hozzá fűzni, hogy jó kávés
3 kg barack /pucolatlan mennyiség/
1 kg almából püré vagy pektin vagy dzsemfix 3 kg gyümölcs mennyiséghez
5 hosszú kávé / ez nálunk 400ml/
1,5 kg cukor
3 nagy narancs héja
A barackokat héjazzuk, magozzuk és egy lábasba szeleteljük. Ráreszeljük a narancshéjat és rászórjuk a cukrot. Kézzel vagy botmixerrel kicsit átnyomkodjuk. Akinek nincs kész almapüréje, az itt külön megfőzheti. /az almákat szeletelve héj nélkül egy lábasban pici vízzel főzzük. Ha puha, akkor botmixerrel pürésítjük/
Hozzáadjuk az almapürét és a kávét a barackokhoz és feltesszük kis lángon főni. Kb. 1,5 óra múlva elfővi a levét. Aki dzsemfixet vagy pektint használ, akkor itt hozzáteheti. A kész lekvárt üvegezzük, fejreállítjuk és szárazdunszba tesszük.
Igazán különleges ízvilág, akár ajándéknak is kitűnő