11-12 üveghez

2 kg paprika

1,8 kg káposzta

2-3 nagyobb fej hagyma

Felöntőlé:

4 l víz

4 dl ecet /10%-os/

25 evőkanál cukor

120g só

1 mokkáskanál borkén /elhagyható, de akkor a paprika puhulni és barnulni fog/

Minden üvegbe 1-1 mokkáskanál egész bors, egész kömény, koriander, mustármag és 1-1 levél babérlevél. 

A káposztát csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk és alaposan megsózzuk. Kb 1,5 liter forró vízzel leöntjük, hogy kissé megpuhuljon ebbe a vízbe tartom fél órát. Közben a paprikákat mossuk és csumázzuk. Ha letelt az idő, a káposztát leszűrjük. Felvágjuk a hagymát és a káposztához keverjük. Az üvegekbe tesdzük a fűszereket és elkészítjük forró vízzel a felöntőlevet. Megtöltjük a paprikákat jó szorosan káposztával és az üvegekbe tesszük. Ráöntjük a forró felöntőlevet. Lezárjuk az üvegeket, én a savanyúságoknál mindig teszek alá befőzőfóliát, hogy a tetőt az ecet ne egye meg. Kb. 8 hét kell az éréséhez, addig ne bolygassuk.