Ez az alma szuper süteményekhez, zabkásàhoz de magában is isteni. 

Hozzávalók 11 650ml-es üveghez ami cca. 10 üveg 720ml-es:

4200g pucolt mennyiségű alma

Felöntőlé:

• 10 dkg gyömbér

• 3 dl akácméz

• 10 db kardamom 1 evőkanál cukorral őrölve

• 2 teáskanál citromsav

• 2 liter víz

• Üvegenként 1 db csillagánizs

Almát megmossuk, hámozzuk, negyedeljük,csutkázzuk és citromos vízben tartjuk amíg vékonyra szeleteljük.

Elkészítjük a felöntőlevet, a fűszereket a vízbe elkeverjük,gyömbért hámozzuk és apróra reszeljük bele. Minden üveg aljára teszünk 1 db csillagánizst majd szorosan megtöltjük almával és a felöntőt elosztjuk rajta. 

Nem lesz nyakig vele, de nem is cél mert az alma is fog levet ereszteni a főzéssel.

Automatában 90/30 dunsztoljuk ,ha nem rendelkezünk automatával, akkor lábasban is kidunsztolhatjuk gyöngyöző vízben 30 perc alatt. (lásd Befőző alapok vizes dunsztolás)