
1,2 kg fokhagyma
600g zöldparadicsom
Kb 10 kis üveg /2-3 dl/
Kis üvegekbe érdemes tenni, mert felbontás után nem sokáig marad el még a hűtőben sem.
Üvegenként:
-1/2 mokkáskanál koriandermag, mustármag, egész kömény, egész bors és 3db borókabogyó
Felöntőlé:
1,7 l víz
1 dl 20%-os ecet
10 evőkanál cukor
50g só
Megpucolom a fokhagymákat, ha biztosan nem penészes, akkor vízbe tehető és némi ázás után könnyebben lehúzható a héja.
Vizet forralok és mikor már lobog, akkor a
megpucolt hagymákat 5 percre beledobom, majd jéghideg vízbe átteszem. /A hagymaféléket érdemes befőzés előtt blansírozni/
Az üvegekbe beleteszem a fűszereket, majd
beletöltjük a hagymákat és a paradicsomokat. Mehet rá a felöntőlé én nem szoktam kihűteni se, úgyis megy az automatába.
Automatában 80/30 dunsztolom ,ha nem rendelkezünk automatával, akkor lábasban is kidunsztolhatjuk gyöngyöző vízben 30 perc alatt. (lásd Befőző alapok vizes dunsztolás)