18 üveghez:

6 kg uborka

Felöntőlé /összesen 4,5 liter/:

-3,4 liter víz

-1,1 liter 10%-os ecet

-18 teáskanál só

-36 evőkanál cukor

Összekeverni és hagyjuk állni.

Üvegenként 

-1 szál kapor

-1 babérlevél

– 1/2 mokkáskanál egész bors

– 1/2 mokkáskanál egész kömény

– 1/2 mokkáskanál egész mustármag

– 1/2 mokkáskanál egész koriander mag

Az uborkákat alaposan megmossuk, meg is súroljuk, hogy ne maradjon homokos.

Az üvegeket megtöltjük a fűszerekkel, majd az uborkával rendkívül szorosan / nem szabad felúszniuk/. Ráöntjük a felöntőlét. Automata 80/30 ,ha nem rendelkezünk automatával, akkor lábasban is kidunsztolhatjuk gyöngyöző vízben 30 perc alatt. (lásd Befőző alapok vizes dunsztolás)

Kb. 3 hónap múlva bontható, érnie kell,addig ecetesnek tűnhet.

Uborka töltés

A kezdőknek készítettem fázisképeket a töltésről, mert egyre többen kérdeztétek, hogy mennyire kell megtölteni az üvegeket. Az uborkát mindig rendkívül szorosan kell , szinte paszírozzuk az üvegekbe, különben felúsznak és bebarnulnak. A képeken láthatjátok.