
4 db 720ml-es üveghez
Kb.4 csomag spárga (2 kg)
Ha üzletben veszünk spárgát akkor szinte biztosan lesz fás rész már rajta. A frissen szedettnek zöld spárgának viszont nincs szüksége pucolásra. A fehér spárgáról minden esetben el kell távolítani a héját.
A spárgák aljáról a fás részt levágom és ami még menthető arról levágom a keményebb héjat és az alatta lévő puha részt befőzöm a többivel.
Üvegekbe töltjük, mindegyik üvegre 1 mk só és ugyanennyi fehérborecet teszünk, majd vízzel felöntjük nyakig. Befőzőautomatában 100/120 ha nem rendelkezünk befőzőautomatával akkor nagynyomású készülékkel (megfelelő elektromos kukta vagy kukta) sípolástól -forrástól- számított 1 óra alatt kidunsztolható. (lásd Befőző alapok hőkezelés kuktában)
A spárga megpuhul, de még tökéletes alkalmas lesz pld levesbe vagy rizottóba.