12 kis üveghez kb. 3,5 liter lesz

Használjunk bio narancsot, mert minden felhasználjuk a héjat is.

3 kg narancs

0,5 kg cukor

2 db 3 dl-es feketeribizli püré (kb. 1 kg feketeribizli pürévé főzve) 

3 evőkanál zselatin

1,5 kg narancs héját zöldséghámozóval vékonyan levágom és egy lábasba halmozom. kerül bele. 

Az összes pucolt narancsról a maradék fehér részt levágom, mert ettől lenne keserű a lekvár. 

A narancshéjat feltesszük főni annyi vízben ami ellepi, kb. 40 perc alatt puhára fő. Hagyjuk kissé hűlni, majd turmixoljuk. 

A narancsokat negyedeljük, bele tesszük a ribizli pürét vagy a friss ribizlit, mehet bele a cukor és 40 percet kis lángon főzzük. Ennyi idő alatt puhára fő a narancs és tudjuk botturmixal krémesíteni. 

500 ml vízben 3 púpos evőkanál zselatin elkeverünk majd belekeverjük a megfőtt lekvárba.5-6 percet hagyjuk kis lángon bugyogni (ne lobogjonk, mert a zselatin szétfő) és utána forrón üvegezzük. Nem kell hőkezelni, mehet a polcra.