
15-17 kis üveghez:
3 kg othello
50-70 dkg cukor ízlés szerint (almafüggő)
kb. 3 kg alma (rostosságtól függ) Válasszunk savanykásabb almát, az édes szőlő zamatát kiemeli majd.
A szőlőt leszemezzük mosás után, majd egy lábasba téve cukrozzuk, és kis lángon főzzük 30 percet. Ennyi idő alatt a levét kiengedi és a héj is bepuhul. Lecsöpögtetjük a levét és a héjat, magot lepaszírozzuk.
Az almát meghámozzuk, a csutkát eltávolítjuk és negyedelve kis vízzel feltesszük kis lángon párolni. 20-30 perc alatt megpuhul, ekkor pürésítjük botmixerrel. Folyamatosan adagolva belekeverjük a szőlőlébe a kellő sűrűség és íz eléréséig. Ha maradna még almapüré, akkor azt tegyük félre és majd külön üvegbe dunsztolhatjuk azt is. A szőlőlekvárt lehabozzuk és üvegezzük, majd automatában 90/30 dunsztoljuk ,ha nem rendelkezünk automatával, akkor lábasban is kidunsztolhatjuk gyöngyöző vízben 30 perc alatt. (lásd Befőző alapok vizes dunsztolás)