
-3 kg padlizsán (gáztepsibe ennyi fér)
A padlizsánokat tepsire fektetem és 205 fokon 40 percig sütöm, 10 percenként megforgatva. Hagyom kissé hűlni, majd még melegen de már nem forrón lehúzom a héját és levágom a csutkát róla. Adagonként zacskózom és fagyasztóba várja a sorsát. Amit pár héten belül elfogyasztunk,azt olajban szoktam tárolni a pulton, és bár tudom sokan hónapokig is eltárolják benne,nekem biztonságosabb megoldás a fagyasztása.
Felhasználáskor hagymát abálok -csak kissé pirítom amíg még roppanós marad de elmegy az ereje- késes aprítóba teszem a padlizsánnal, sóval,borssal és sok fokhagymakrém társaságában majd krémesre keverem. Én szeretem lehelettnyi pirospaprikával és van aki majonézzel esküszik rá. Mindenesetre télen szuper vacsora vagy reggeli lesz belőle.