Itt a gyökérzöldségek és a karalábé ideje, ne feledkezzünk meg ezekről se. A karalábé télen kapható változata már vizes és fásabb mint a most kapható, a fehérrépa télen szintén íztelen változatban kapható, ráadásul csillagászati árakat tudnak érte kérni. Sárgarépa egész évben kapható elfogadható minőségben és árban, így én azt nem szoktam betárazni.

Mind a karalábé, mind a fehérrépa jól bírja a fagyasztást és igazán sok helyet nem is foglal ezért én inkább így szoktam tartósítani. Megpucolom és a későbbi felhasználás formájára vágom. Fagyasztózacskóba teszem és ha később felhasználom, fagyva megy az ételbe. Pont olyan az állaga az ételbe, mintha frissen tenném bele. 

Befőzhető a karalábé automatában is 100/90 az automata ideje, ha nem rendelkezünk befőzőautomatával akkor nagynyomású készülékkel (megfelelő elektromos kukta vagy kukta) sípolástól -forrástól- számított 1 óra alatt kidunsztolható. (lásd Befőző alapok hőkezelés kuktában)