
11-12 üveghez
2 kg paprika
1,8 kg káposzta
2-3 nagyobb fej hagyma
Felöntőlé:
4 l víz
4 dl ecet /10%-os/
25 evőkanál cukor
120g só
1 mokkáskanál borkén /elhagyható, de akkor a paprika puhulni és barnulni fog/
Minden üvegbe 1-1 mokkáskanál egész bors, egész kömény, koriander, mustármag és 1-1 levél babérlevél.
A káposztát csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk és alaposan megsózzuk. Kb 1,5 liter forró vízzel leöntjük, hogy kissé megpuhuljon ebbe a vízbe tartom fél órát. Közben a paprikákat mossuk és csumázzuk. Ha letelt az idő, a káposztát leszűrjük. Felvágjuk a hagymát és a káposztához keverjük. Az üvegekbe tesdzük a fűszereket és elkészítjük forró vízzel a felöntőlevet. Megtöltjük a paprikákat jó szorosan káposztával és az üvegekbe tesszük. Ráöntjük a forró felöntőlevet. Lezárjuk az üvegeket, én a savanyúságoknál mindig teszek alá befőzőfóliát, hogy a tetőt az ecet ne egye meg. Kb. 8 hét kell az éréséhez, addig ne bolygassuk.