1,2 kg fokhagyma

600g zöldparadicsom

Kb 10 kis üveg /2-3 dl/

Kis üvegekbe érdemes tenni, mert felbontás után nem sokáig marad el még a hűtőben sem.

Üvegenként:

-1/2 mokkáskanál koriandermag, mustármag, egész kömény, egész bors és 3db borókabogyó

Felöntőlé: 

1,7 l víz

1 dl 20%-os ecet

10 evőkanál cukor

50g só

Megpucolom a fokhagymákat, ha biztosan nem penészes, akkor vízbe tehető és némi ázás után könnyebben lehúzható a héja.

Vizet forralok és mikor már lobog, akkor a

megpucolt hagymákat 5 percre beledobom, majd jéghideg vízbe átteszem. /A hagymaféléket érdemes befőzés előtt blansírozni/

Az üvegekbe beleteszem a fűszereket, majd

beletöltjük a hagymákat és a paradicsomokat. Mehet rá a felöntőlé én nem szoktam kihűteni se, úgyis megy az automatába.

Automatában 80/30 dunsztolom ,ha nem rendelkezünk automatával, akkor lábasban is kidunsztolhatjuk gyöngyöző vízben 30 perc alatt. (lásd Befőző alapok vizes dunsztolás)