
18 üveghez:
6 kg uborka
Felöntőlé /összesen 4,5 liter/:
-3,4 liter víz
-1,1 liter 10%-os ecet
-18 teáskanál só
-36 evőkanál cukor
Összekeverni és hagyjuk állni.
Üvegenként
-1 szál kapor
-1 babérlevél
– 1/2 mokkáskanál egész bors
– 1/2 mokkáskanál egész kömény
– 1/2 mokkáskanál egész mustármag
– 1/2 mokkáskanál egész koriander mag
Az uborkákat alaposan megmossuk, meg is súroljuk, hogy ne maradjon homokos.
Az üvegeket megtöltjük a fűszerekkel, majd az uborkával rendkívül szorosan / nem szabad felúszniuk/. Ráöntjük a felöntőlét. Automata 80/30 ,ha nem rendelkezünk automatával, akkor lábasban is kidunsztolhatjuk gyöngyöző vízben 30 perc alatt. (lásd Befőző alapok vizes dunsztolás)
Kb. 3 hónap múlva bontható, érnie kell,addig ecetesnek tűnhet.
Uborka töltés
A kezdőknek készítettem fázisképeket a töltésről, mert egyre többen kérdeztétek, hogy mennyire kell megtölteni az üvegeket. Az uborkát mindig rendkívül szorosan kell , szinte paszírozzuk az üvegekbe, különben felúsznak és bebarnulnak. A képeken láthatjátok.