
Ez az alma szuper süteményekhez, zabkásàhoz de magában is isteni.
Hozzávalók 11 650ml-es üveghez ami cca. 10 üveg 720ml-es:
4200g pucolt mennyiségű alma
Felöntőlé:
• 10 dkg gyömbér
• 3 dl akácméz
• 10 db kardamom 1 evőkanál cukorral őrölve
• 2 teáskanál citromsav
• 2 liter víz
• Üvegenként 1 db csillagánizs
Almát megmossuk, hámozzuk, negyedeljük,csutkázzuk és citromos vízben tartjuk amíg vékonyra szeleteljük.
Elkészítjük a felöntőlevet, a fűszereket a vízbe elkeverjük,gyömbért hámozzuk és apróra reszeljük bele. Minden üveg aljára teszünk 1 db csillagánizst majd szorosan megtöltjük almával és a felöntőt elosztjuk rajta.
Nem lesz nyakig vele, de nem is cél mert az alma is fog levet ereszteni a főzéssel.
Automatában 90/30 dunsztoljuk ,ha nem rendelkezünk automatával, akkor lábasban is kidunsztolhatjuk gyöngyöző vízben 30 perc alatt. (lásd Befőző alapok vizes dunsztolás)