Evvel a változattal a natúr áfonya lekvár ízvilágát de annál selymesebb állagot kapunk.

1 kg áfonya

1 kg őszibarack

4-5 nagyobb szem sárgabarack

40 dkg cukor

1 mokkáskanál citromsav.

A barackokat megmosás után szeleteljük és magozzuk, nem szükséges eltávolítani a héjat. 

Beleszórjuk az áfonyával együtt egy lábasba a cukorral együtt. Kis lángon kb. 1 órát főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Beletesszük a citromsavat és pár percig kevergetve főzzük. Üvegezzük és ha forrón sikerült akkor elég neki a szárazdunszt. Ha már hűlés volt az üvegekben, akkor automatában 90/30 , ha nem rendelkezünk automatával, akkor lábasban is kidunsztolhatjuk gyöngyöző vízben 30 perc alatt. (lásd Befőző alapok vizes dunsztolás)