
Evvel a változattal a natúr áfonya lekvár ízvilágát de annál selymesebb állagot kapunk.
1 kg áfonya
1 kg őszibarack
4-5 nagyobb szem sárgabarack
40 dkg cukor
1 mokkáskanál citromsav.
A barackokat megmosás után szeleteljük és magozzuk, nem szükséges eltávolítani a héjat.
Beleszórjuk az áfonyával együtt egy lábasba a cukorral együtt. Kis lángon kb. 1 órát főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Beletesszük a citromsavat és pár percig kevergetve főzzük. Üvegezzük és ha forrón sikerült akkor elég neki a szárazdunszt. Ha már hűlés volt az üvegekben, akkor automatában 90/30 , ha nem rendelkezünk automatával, akkor lábasban is kidunsztolhatjuk gyöngyöző vízben 30 perc alatt. (lásd Befőző alapok vizes dunsztolás)