7-8 liter víz

3-4 kg cukor /lehet kevesebb is ízlés szerint, de min. 30 dkg cukor/liter/

6-8 mokkáskanál citromsav

3-4 nagy marék virág

A lecsípkedett virágokat egy nagy tálban vízzel felöntjük és addig öblögetjük, míg az apró rovarokat ki tudjuk mosni belőle. Nem kell félni, ez nem bodza. A hatóanyaga az illóolajában van, így a virágporral nem mossuk ki az ízét se.

A lábasban lévő vizet feltesszük a tűzhelyre és beleöntjük a cukrot. Addig hagyjuk a tűzhelyen, míg a cukor el nem olvad. Ekkor beletesszük a virágokat és a citromsavat.Minimum 1 napig, de két napnál nem tovább hagyjuk ázni. Ekkor leszűrjük és a kész szörpöt üvegezzük. 

Automatában 90/30, ha nem rendelkezünk automatával, akkor lábasban is kidunsztolhatjuk gyöngyöző vízben 30 perc alatt. (lásd Befőző alapok vizes dunsztolás)